Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Teknisk konservator innen fotografi

Levanger Fotomuseum søker fotokonservator eller en fagutdannet fotograf med analog erfaring. Du må kunne tradisjonelt mørkeromsarbeid og kjenne til eldre fototeknikker fra daguerrotypi til dagens teknologi. Kunnskap om tidlige fargefototeknikker er et fortrinn. Du bør ha god kjennskap om nedbrytingsprosesser i fotografisk materiale og kompetanse innen forebyggende konservering. Bred forståelse av digitaliseringsteknikker er en forutsetning.

Stillingen vil ha ansvar for å utføre og lede praktiske konserveringsarbeid, inklusive forebyggende konserveringstiltak, organisering og  digitalisering av samlingene. Du vil ha det daglige ansvaret  for våre analoge og digitale samlinger. Levanger Fotomuseum står overfor en spennede utviklingsfase og det forventes at du deltar i prosesser knyttet til plan-,prosjekt-, og utstillingsarbeid samt publikumskontakt. I tillegg forventes det at du bidrar faglig inn i det større, konsoliderte museumsfelleskapet: Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Du vil bli gitt opplæring, men solid kompetanse og erfaring er ønskelig. Internasjonale kandidater oppfordres til å søke. Lønn etter avtale.

Søknadsfrist 15. januar 2021.

Søknad sendes til aud.reitan@snk.no

For spørsmål ta kontakt med avdelingssjef  ved Levanger Fotomuseum Aud Åse Reitan +47 40496623/aud.reitan@snk.no

I henhold til offentlighetsloven vil det bli utarbeidet en søkerliste. Det er mulig å søke om anonymisering på søkelisten ved å sende et skriftlig, begrunnet krav om konfidensialitet.

Levanger Fotomusuem er en del av det konsoliderte museet Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK), Museets samling av ca. 600 000 negativer inkluderer en av Norges viktigste samlinger av tidlig fargefotografi, fra trefargebilder, via forskjellige rasterteknikker, til moderne fargefilm. Hjertet til Levanger Fotomuseum er den unike samlingen etter kjemikeren Harald Renbjør, en internasjonal pioner innefor tidlig fargefotografi. Museet har erfaring med internasjonale samarbeidsprosjekt.

Trafargefotografi_ teknisk konnservator_ ledig stilling

Foto:  Nils Torske Skiløperen av Harald Renbjør.  Trefargefotografi. Matrise.

Share on Facebook

Logg inn