Hopp til innhold

Tilgang på fotoarkivene

Foto tilgjengelig på nett

Vi arbeider for at flest mulig bilder skal være tilgjengelige for publikum. Over 50 000 motiver er digitalisert og om lag 12 300 av disse kan du se på Digitalt Museum. Her kan du kan bestille, laste ned eller dele bildene i sosiale medier. Widerøes bilder fra Levanger og Verdal kommuner finner du på Levanger kommunes kartsider.

Foto tilgjengelig via manuelle søk, personvern

Fotosamlingen er svær, på flere hundre tusen negativer, og bildene trenger konservering før digitalisering, det vil derfor ta litt tid før alle er tilgjengelig på nett. Svært mange av studiobildene er dessuten portretter av nålevende mennesker som har krav på personvern og disse kan ikke publiseres uten samtykke.

Dersom du søker etter et fotografi av en slekting, eller deg selv som liten har vi allikevel mulighet for å hjelpe deg ved at vi søker i protokollene manuelt og finner fram negativet. Alle er velkomne til å ta kontakt med oss om du søker et bestemt fotografi eller for andre spørsmål. Svært mange opplever at gamle fargeportrett på veggen har begynt å falme. Er det snakk om en lokal studiofotograf fra innherred er det altså mulig vi har negativet og kan lage et nytt bilde til deg.

Bestilling av bilder

Bestilte bilder leveres digitalt  eller på papir etter faste satser. Dersom bildene skal offentliggjøres av en kommersiell aktør tar museet vanligvis et bruksvederlag, men innrømmer svært reduserte priser eller leverer gratis til ideele organisasjoner og lokale aktører som historielag og andre.

Papirkopier betales etter størrelse. Inkludert i prisen er gjenfinning, digitalisering dersom ikke dette er gjort og enkel justering av bildet

Ved bearbeiding Photoshop ut over det som kan betegnes som normalt, beregnes et tillegg på kr. 600 pr. time (eks moms). Dersom bildet har store skader og dette trengs får kunden et prisoverslag som kommer i tillegg til kopiprisen.

Rådgiving egne bilder

Museet yter også rådgivning og tjenester vedrørende fotobevaring, overfor andre museer, organisasjoner, lag og foreninger. Også enkeltpersoner er velkomne hit dersom de har spørsmål omkring behandling og oppbevaring av fotografier.

Mer om fotobevaring

Bruksvederlag gjelder offentliggjøring kommersielle aktører
kolonne til venstre inkluderer mva

Bøker/tidsskrift aviser/filmstills 1062- 850
Forside/omslag: 1875,- 1500
Forskning/privat bruk 250,- 200
Internett/utstill 625,- 500
Reklame, plakater/annonse: 1875,- 1500
Interiørutsmykning: 2500,- 2000

Rabatt ved større bestillinger.

Kopipriser inkl mva gjelder print Kolonne til venstre inkluderer mva

(594x841mm)
1125,- 900,-
A2 (420x594mm) 750 600,-
A3 (297x420mm) 375,- 300.-
A4 (210x297mm) 313,- 250,-
A5/13x18 187 150,-

Bøker :. og det ble farger..", Harald Renbjør - en ukjent forskers innsats for fargefotografiets utvikling.
Av Levanger Museum. Pris: 150,-