Hopp til innhold

Utstillinger & aktiviteter

Renbjørrommet er museets faste utstilling. Kjemikeren Harald Renbjør var pioner i fargefotografi. Hans sønn Per Renbjør donerte til muset i 2001 til farens kjemilaboratorium, begges privatbilder, sammenlagt over 20 000 fotografier deriblandt ca 3300 fargebilder, bibliotek, arkiv og også eksempler på Harald Renbjørs malerier og tegninger. Kjemilaboratoriet hadde stått urørt siden Harald Renbjør døde i 1956. Kjemilaboratoriet ble nøyaktig rekonstruert og åpnet for publikum på Levanger Fotomuseum i 2011.  I  tilknytning til laboratoriet viser utstillingen de eldste fagefotografiteknikkene Harald Renbjør arbeidet med som trefargefoto, autochrome og Agfakornraster. Flere tusen av Per og Harald Renbjørs bilder er tilgjengelig på Digitalt Museum.

Foto: Harald Renbjør, Selvportrett i kjemilaboratoriet 1933.

Harald Renbjør selvportrett  i kjemilaboratoriet 1933.

Åpning av brudeutstilling, Odd Håpnes  og Guri Marjane Sivertsen

Harald Rebjør  i Pszczyna, Polen her kurator Dominika Sulinska

Internasjonalt seminar  i mur og tre Nord Universitet.

Kommende  arrangement :

Foredrag med president i Norges Røde Kors Robert Mood  26 april kl 1700.

Robert Mood

Program:

Velkommen ved Aud Åse Reitan, leder for Levanger Fotomuseum.
Kl 1700 Foredrag av Robert Mood
Kl 1815  Gjensyn med fotovisningen "I Christian Johannessens fotspor" ved museumsfotograf Nils Torske.

Levanger Fotomusuem vil bidra med en pengegave til regionale Røde Kors, inngang kr 150/100

Mood kommer til Levanger Fotomuseum i anledningen utstillingen " En lege i krig" - om Røde kors-legen Christian Johannessen. Mood vil ta for seg opprinnelsen til Røde Kors, hvodan vi jobber i dag og hva som er de største humnaitære utfordringene i verden nå.

Som tidligere generalløytenant har en en spennede og lang  karriere bak seg. Han var den første som ledet telemarkbataljonen sine operasjoner i utlandet, han har vært sjef for FNs obervatørkorps i Midtøsten, har vært spesialutsending for Syria utnevnt av FN og den Arabiske liga og sist som sjef for den norske militærmisjonen i Brussel.

Mood har markert seg som en aktiv samfunnsdebattant og fikk i 2016 Fritt ord-prisen for å ha vist ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet.

Vi ønsker publikum velkommen til en interessant  ettermiddag og kveld!

 

Mulitmediaforestillingen

Mitt nabolag  onsdag  31.10 kl 1900.

Fotografen, fiolinisten og forfatteren Cgristian Stejskal tar osss med på en fascinerende musikalsk og fotografisk reise. Den dteekekr seg fra hans fødeby Wien til søppelbyen Garbage City utenfor Kairo der dekoptiske krisne bor og lever.

Fra Garbage City utenfor Kairo Foto Christian Stejskal

Foto: Cristian Stejskal

Søndag 11. November  kl 1400  En lege i krig

Om Røde Kors legen og Sykehuset i Levanger sin egen Christian Johannesen sin innsats under 1. og 2. verdenskrig. 

Christian Johannesen (1876-1959) arbeidet ved Rødekors sykehuset i Vinterpalasset i Petrograd, nå St.Petersburg. Han var sjef ved storfyrstinnens Xenia Alexandrowas feltlasarett  ved fronten i Dwinsk-Riga. Under 2. verdenskrig som overlege ved Levanger sykehus gjorde han en stor innsats for Falstadfanger og ble selv internert der av okkupasjonsmakten.

Utstilling, fotovisning og markering  på Levanger Fotomuseum i samarbeid med Sykehusmuseet i Levanger og Røde kors, på dagen 100 år etter at 1. verdenskrig var over.

Fra Haparanda Foto: Mia Green

Christian Johannesen i midten  1 . verdenskrig

Fra  1 verdenskrig Christian Johannesen i midten.
Kikkhulsfotografering på Brusve.
Share on Facebook