Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

• Levanger Fotomuseum: Har omlag 600 000 negativer fra profesjonelle fotografer og amatører, og flere tusen gjenstander tilknyttet fotografi. Museet er spesialisert i tidlig fargefotografi. Levanger Fotomuseum har som mål å gjøre samlingene mest mulig tilgjengelig for publikum.
  • Museet tilbyr: Fast og skiftende utstilling, ulike typer arrangement og foredrag. Museet holder kurs og driver med rådgiving om fotobevaring og digitalisering av publikums egne bilder. Vi produserer digitale filer og print fra samlingene på oppdrag, lager utstillinger og tar også utsmykkingsoppdrag. Museet utfører drop inn rådgivning i analog fotografi og fotobevaring til privatpersoner og er daglig åpent for publikum.
  • Utstillinger: Museet faste utstilling er Renbjørrommet, en utstilling om kjemikeren Harald Renbjør, pioner i fargefotografi. Her kan du se en mønstring av Harald og hans sønn Per Renbjør sine bilder bl.a. Norges antatte første ekte fargefotografi Skiløperen fra vinteren 1907 i trefargefotografi, et komplett rekonstruert kjemilaboratorium og gjenstander fra virksomheten. Skiftende utstilling: 1945 ettertanke, etterspill markerer 75 - års jubileet for slutten av 2. verdenskrig.
  • Samlingen: Samlingen består av arkiver etter fotografer fra Levanger, Verdal, Steinkjer , Lierne, Meråker mfl. Av spesiell interesse er arkivet etter Harald Renbjør, pioner i fargefotografi. Museet forvalter arkivene etter studiofotgrafer som Sverre Bjerkan, Lars Larsen Ingulfsvand, Martin Knoph, Lornts Larsson, Olga Anderson og Bjarne Wiseth, i tilegg til flere privatarkiver. Mer om samlingene og linker til bildene finner du her eller gå direkte til Digitalt Museum. Widerøes flyfotobilder er tilgjengelige via Levanger kommunes kartsider.

Levanger Fotomuseum. Foto: Nils Torske